cmro-cmoj

Wat is content?

Wat is content?

Je hebt het woord content vast wel ergens een keer gehoord. Content zie je overal terug en mensen weten niet helemaal wat het betekent. Content is van alles en kan het een afbeelding zijn, maar ook een stukje tekst. Een boek is in principe ook content en iedere pagina met tekst wordt gezien als content. Content is niet alleen voor vermaak, maar ook op zakelijk gebied is content tegenwoordig heel belangrijk. Zo willen mensen informatie hebben over een product, maar ook zien wat het product is. Als je op een webshop kijkt zie je vaak een afbeelding van een product en is dit ook content. Daarnaast heb je natuurlijk een productomschrijving en staat hier ook productinformatie bij. De productinformatie is een belangrijk stukje content en dit zorgt er ook voor dat de klant informatie krijgt over een bepaald product. Het maken van content kan moeilijk zijn omdat je op zakelijk gebied wel content wilt hebben van een hoge kwaliteit. Zo kun je een afbeelding maken, maar wil je deze natuurlijk wel scherp hebben. Ook bij het typen van een stukje tekst moet je goed opletten en zijn er vooral online veel eisen van een stukje tekst. Deze eisen zorgen ervoor dat de content goed vindbaar is en ook gezien wordt door Google.

SEO content

Het is van belang dat Google jouw content kan zien, zodat je een hogere waardering krijgt in de ranglijst van Google. Zo moet je een stuk content SEO proof maken, zodat het eerder opgepakt kan worden door Google. Als je bijvoorbeeld een blog wilt schrijven moet je goed kijken naar het aantal woorden dat je gebruikt. Ook wil je zoekwoorden gebruiken die relevant zijn aan het stuk content dat je wilt schrijven. Op deze manier kun je er zelfs voor zorgen dat de website van je bedrijf een betere waardering kan krijgen. Ook kun je gebruik maken van links en kun je deze in het stukje content plaatsen.

roberto-cortese-ejhjSZKTeeg-unsplash

Content laten maken

Het maken van content kan heel moeilijk zijn, vooral content die voldoet aan alle SEO eisen. Je kunt er als bedrijf dan voor kiezen om dit uit te besteden aan een ander bedrijf met meer ervaring op dit gebied. Zo kun je kiezen voor een marketingbureau die hier ook de tools voor heeft. Op deze manier weet je zeker dat de content een stuk beter is en kun je ervoor zorgen dat je de juiste content hebt voor op je website.

MEER TE WETEN KOMEN