cmro-cmoj

Pak wat vaker de fiets naar je werk

Steeds meer werkgevers vinden het milieu belangrijk. Daarom dat ze het dan ook promoten om wat vaker de fiets naar het werk te nemen. Fietsen winkels vinden dit natuurlijk alleen maar fijn omdat ze dan meer omzet draaien. Dit vindt ook de fietsenwinkel in Nijmegen een goed idee.  Met slecht weer is het natuurlijk niet fijn om met de fiets te gaan, maar in de zomer is het lekker om de fiets te pakken. Je kunt dan uiteraard gaan voor een elektrische fiets zodat je niet veel moeite hoeft te doen om vooruit te komen.  Het ligt er natuurlijk ook aan hoe ver het fietsen is naar je werk. Als je afstand tussen thuis en je werk meer dan 50 kilometer is ga je liever met de auto natuurlijk. Maar is deze afstand bijvoorbeeld 15 km kun je makkelijk wat vaker de fiets pakken.

Nadelen

Naast dat er veel voordelen zijn om de fiets te pakken zijn er ook nadelen. In Nederland weet je nooit wat je kunt verwachten van het weer. Er zijn veel dagen dat het regent en het is niet fijn om als een verzopen kat op je werk aan te komen. Daarom kun je bijvoorbeeld een regenpak aantrekken of die dag wel weer de auto pakken. Als het koud is zit je veel liever in een warme auto dan buiten op de fiets. Er is natuurlijk een risico dat je fiets een lekke band krijgt. Dan ben je later op je werk of je strand bijvoorbeeld ergens op een dijk waardoor je moeilijk de auto nog kan pakken.

Voordelen

Er zijn natuurlijk veel voordelen om de fiets te pakken. Als je de fiets pakt ben je meteen aan het sporten. Met een normale fiets is dit natuurlijk veel meer dan als je een elektrische fiets gebruikt. Als het lekker weer buiten is, bijvoorbeeld in de zomer geniet je er veel meer van. Je kunt dan ook meteen wat bruiner worden. Ook kom je meteen aan je dagelijkse zon vitamines. Je hebt geen reiskosten en het is goed voor het milieu. Je word meteen wakker in de ochtend als je fiets. Helemaal als er een frisse wind staat. Het is ook gezellig om bijvoorbeeld met een collega samen te fietsen of een vriend/vriendin die dezelfde kant op moet.  Nog een voordeel is dat je niet in de file staat. Heb je ooit een file gezien van fietsers?