cmro-cmoj

Voordelen wonen op Curacao

Curaçao is een eiland binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het is ook één van de 3 ABC-eilanden. Curacao heeft een tropisch savanneklimaat. Dit betekent dat het hier altijd mooi weer is. Met een savanneklimaat heb je altijd een duidelijk droog seizoen.
Een woning kopen op Curacao is dan ook een goed idee. Vooral als je opzoek bent naar een vakantiehuis, of je wilt volledig emigreren naar de zon.  Omdat Curacao bij het Koninkrijk der Nederlanden hoort, spreken ze hier gewoon Nederlands. Dit is zeker een voordeel aangezien je dan lekker Nederlands kunt blijven praten. Hierdoor hoef je geen nieuwe taal te leren.

Mooie omgeving

Curacao heeft een super mooie omgeving. Het eiland heeft mooie stranden. Op Bandabou geven de heuvels een rustgevend gevoel. Als je op deze heuvels staat kun je super ver kijken op een mooi uitzicht.  Je krijgt ook een vakantiegevoel op dit eiland. Dit komt door de omgeving, het lekkere weer en de helderblauwe zee.  De hoofdstad van Curacao (Willemstad) is ook een mooie stad. Dit komt doordat er in Willemstad verschillende gekleurde wijken zijn. Hierdoor is geen woning hetzelfde in deze stad. 

Geen dag hetzelfde

Curacao is een eiland waar veel toeristen op af komen. Hierdoor zijn er talloze leuke restaurantjes en barretjes te vinden. Omdat er veel stranden te vinden zijn, heb je ook veel strandtenten waar je wat kunt drinken of eten.  Wil je de drukte opzoeken, dan is er altijd wel wat te doen op dit eiland. Je kunt er ook voor kiezen om een rustig dagje strand te hebben. Je hebt dan genoeg keus uit stranden. Ook wordt er vaak wat georganiseerd waar je naar toe kan. 

Activiteiten die er te doen zijn:

Playa Grandi: hier kun je snorkelen met schildpadden. Hoe eerder op de dag je er naar toe gaat hoe rustiger het is. Hoe leuk is het om te zwemmen met schildpadden. Wakeboarden. Je kunt een les boeken bij Marcello. Hij is van Wake Skate Ski School. Als je bij hem een les boekt leer je het over het algemeen snel. Je kunt hem appen op +599 9 664 0608 Bezoek verschillende mooie stranden. Er zijn veel verschillende stranden te vinden op Curacao. Zo heb je bijvoorbeeld klein Curacao. Dit is een apart eilandje met een helderblauwe zee waar je een keer geweest moet zijn. In het noorden van Curacao heb je ook veel mooie stranden. Uitgaan. Op het eiland worden verschillende dingen in de avond georganiseerd, zoals happy hours en beachparty’s. Wordt er iets georganiseerd is het altijd gezellig druk. Er zijn ook veel leuke barretjes waar je terecht kunt voor bijvoorbeeld een heerlijke cocktail.